1.0 115ps Boost issue?

Faults and Technical chat for the Corsa E
Post Reply
Arkie_96
Posts: 3
Joined: Tue Jan 16, 2018 7:40 pm
Location: Johannesburg, South Africa

1.0 115ps Boost issue?

Post by Arkie_96 » Sun Feb 18, 2018 8:37 am

Hi guys

So my car has decided, on 2 separate occasions, that it doesn't have to boost...

I'll start my journey and all of sudden it decides not to boost.. No warning lights..

I have noticed that this happens when the the "service vehicle soon" pop up appears. It's not due for a service for another 1200 miles or 4 months..

Thoughts?
Opel Corsa 1.0T 115PS :D - 4.9l/100km/59.6mpg UK :geek:
South African bru :mrgreen:


mattb_srivx
Posts: 384
Joined: Sun Nov 27, 2016 6:24 pm

Re: 1.0 115ps Boost issue?

Post by mattb_srivx » Sun Feb 18, 2018 1:06 pm

Are there any whistling noises, louder than the usual? Could be a boost leak somewhere, but I'd expect that to bring on some sort of warning light.

I'd take it back to the dealer and get them to investigate.
Corsa SRi-VXLine 1.4T


User avatar
FirestoneDK
Posts: 240
Joined: Wed Sep 16, 2015 7:21 pm
Location: Roskilde, Denmark

Re: 1.0 115ps Boost issue?

Post by FirestoneDK » Sun Feb 18, 2018 9:41 pm

Service vehicle soon is a warning. Get a fault code reader on it and see which codes it throws


Arkie_96
Posts: 3
Joined: Tue Jan 16, 2018 7:40 pm
Location: Johannesburg, South Africa

Re: 1.0 115ps Boost issue?

Post by Arkie_96 » Mon Feb 19, 2018 11:51 am

No noises.. Nothing... I'll take it in soon
Opel Corsa 1.0T 115PS :D - 4.9l/100km/59.6mpg UK :geek:
South African bru :mrgreen:


User avatar
DarrenKC53
Posts: 88
Joined: Wed Oct 05, 2016 6:27 pm

Re: 1.0 115ps Boost issue?

Post by DarrenKC53 » Wed Feb 21, 2018 3:18 pm

Mine did this. The service vehicle soon warning is the fault light and it was to do with a censor for the turbo.


Post Reply

Return to “Faults & Technical”