Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Faults and Technical chat for the Corsa E
Post Reply
User avatar
Delboy_Lee
Posts: 877
Joined: Sat Feb 07, 2015 9:10 pm
Location: Lee-On-The-Solent

Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Delboy_Lee » Mon Oct 22, 2018 11:55 am

Hi guys my 44 month old Corsa e rear screen wiper arm has started playing up. Sweeps ok on normal function but parks incorrectly. Also will not operate correctly when on intermittent sweep. VX Eden service department suspect Wiper Motor so car booked in for next Tuesday, hopefully covered under my recently purchased Extended Warranty. Will keep advised.
5 Door, 1.4 SE Automatic
Sovereign Silver
Intellilink 3.0


Susan44
Posts: 392
Joined: Tue Jan 05, 2016 12:33 pm

Re: Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Susan44 » Mon Oct 22, 2018 8:16 pm

same here at 35 months. Harness broken from motor. New motor and harness way back to the car body beyond the hinge. Done on normal warranty.
1.4 Auto SE. Intellilink R3.0 software version 109.0-39112275 :geek:


User avatar
Delboy_Lee
Posts: 877
Joined: Sat Feb 07, 2015 9:10 pm
Location: Lee-On-The-Solent

Re: Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Delboy_Lee » Mon Oct 22, 2018 9:26 pm

That’s interesting wonder if cabling May have been disturbed during resent Cable Harness Recall / Repair works ?
5 Door, 1.4 SE Automatic
Sovereign Silver
Intellilink 3.0


Susan44
Posts: 392
Joined: Tue Jan 05, 2016 12:33 pm

Re: Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Susan44 » Mon Oct 22, 2018 9:57 pm

Mine just broke in the heat wave. No recall.

Older Corsas had water in the motor.
1.4 Auto SE. Intellilink R3.0 software version 109.0-39112275 :geek:


User avatar
Delboy_Lee
Posts: 877
Joined: Sat Feb 07, 2015 9:10 pm
Location: Lee-On-The-Solent

Re: Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Delboy_Lee » Thu Nov 01, 2018 9:29 am

New wiper motor fitted by VX under extended warranty - all fine now.
5 Door, 1.4 SE Automatic
Sovereign Silver
Intellilink 3.0


Susan44
Posts: 392
Joined: Tue Jan 05, 2016 12:33 pm

Re: Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Susan44 » Thu Nov 01, 2018 10:05 am

Delboy_Lee wrote:
Thu Nov 01, 2018 9:29 am
New wiper motor fitted by VX under extended warranty - all fine now.
check the rubber thingy that takes the harness across the hinge of the tailgate. Does it look new? In which case the harness may have been changed too. Just out of interest.
1.4 Auto SE. Intellilink R3.0 software version 109.0-39112275 :geek:


User avatar
Delboy_Lee
Posts: 877
Joined: Sat Feb 07, 2015 9:10 pm
Location: Lee-On-The-Solent

Re: Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Delboy_Lee » Thu Nov 01, 2018 4:23 pm

Had a quick look at cable harness and entry point rubber bung but cant see any changes also initial quotation for the Motor Failure did not mention any suspected cable problems so can only assume this was not touched.
5 Door, 1.4 SE Automatic
Sovereign Silver
Intellilink 3.0


Rod
Posts: 3
Joined: Mon May 30, 2016 2:06 pm

Re: Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Rod » Tue Apr 16, 2019 4:11 pm

Same problem with my four year old SRi, 19k miles. My garage (not Vauxhall) tried a new motor (used but in good order) and stalk switch but to no avail. Local Vauxhall say it must be the motor. Hmmm. Guess I'll just have to live with it.


Rod
Posts: 3
Joined: Mon May 30, 2016 2:06 pm

Re: Rear Wiper Intermittant & incorrectly parking

Post by Rod » Sat Jun 22, 2019 4:23 pm

Car four years old, 21k miles and same problem. Tried new motor and switch without success Today got auto electrician to try and sort and he found reason within one minute: the wiring harness was partially broken in the tailgate gaitor. Fixed within half an hour for a reasonable sum. He said it's down to poor design. BUT we wondered if local Vauxhall dealer had replaced that part of the harness when the recall happened two years ago...


Post Reply

Return to “Faults & Technical”